12 pasi in inlocuirea unui sistem de fosa septica

Pentru a evita o serie de dureri de cap atunci cand va hotarati sa va inlocuiti sistemul septic cu unul nou, va prezint cei 12 pasi pe care trebuie sa ii parcurgeti in inlocuirea fosei septice.

1. O aplicatie de tip test este depusa la Oficiul pentru Sanatate Publica (in unele state s-ar putea sa fie nevoie ca aplicatia sa ajunga la o agentie de stat).
2. Angajati un excavator pentru a face gaurile de testare. Daca nu cunoasteti vreun antreprenor local care are excavator, atunci inginerul dumneavoastra ar trebui sa va dea cateva nume de contact (dar tineti minte: angajand un antreprenor sa sape gaurile de testare nu va creati automat o obligatie de a-l angaja si la instalarea sistemului septic de schimb). Antreprenorul va trebui sa urmeze regulile locale de siguranta (cum ar fi sa localizeze tevile de gaz, cablurile de telefon sau de electricitate ingopate in pamant inainte de a se apuca de sapat).
3. Inginerul ar trebui sa se coordoneze cu agentul de la Directia de Sanatate, cu antreprenorul cu excavatorul si cu dumneavoastra in fixarea datelor de testare.
4. Inginerul este cel care executa evaluarea solului din adancime si testele legate de gradul de percolare a solului. S-ar putea sa fie nevoie de recoltarea unor probe de sol care vor fi ulterior duse la un laborator pentru analize amanuntite. Inginerul este cel care pregateste formularele oficiale si depune o copie la Directia de Sanatate si apoi va inmaneaza si dumneavoastra una.
5. Inginerul face o analiza topografica limitata a proprietatii unde va fi amplasata fosa septica noua.
6. Inginerul foloseste rezultatele analizelor solului, testul de percolare si analiza topografica in combinatie cu destinatia cladirilor deja existente sau proiectate (numarul de dormitoare, etc.) si codurile sanitare locale pentru a schita o reamplasare a fosei septice pe proprietatea dumneavoastra.
7. Planurile formale de proiectare (cu stampila in original si cu semnatura inginerului civil profesionist) si aplicatia pentru permisul de constructie sunt depuse la Agentia Locala de Sanatate pentru a fi verificate si aprobate.
8. Inginerul va inmaneaza copiile aditionale ale planurilor de constructie pentru a le putea oferi antreprenorilor in vederea obtinerii unui pret estimativ al lucrarii.
9. Odata ce ati ales un constructor, el se va coordona cu Agentia de Sanatate, pentru a obtine permisul, si cu inginerul, inainte de a se apuca de munca.
10. Agentul de sanatate viziteza locatia in timpul lucrarilor pentru a observa si confirma respectarea legilor de constructie.
11. In cele mai multe state, inginerul trebuie sa viziteze locatia pentru a observa stadiile critice ale constructiei, pentru a face masuratori si a pregati un plan formal care sa arate sistemul septic in forma finala.
12. Agentia de Sanatate verifica planul si emite Certificatul de Concordanta, ceea ce inseamna ca sistemul septic nou inlocuit este in concordanta cu legile si codul sanitar local.

Inca un lucru, daca aveti mlastini in apropierea proprietatii, iar lucrarea anticipata este pana in 30 de metri de mlastini, atunci aveti nevoie de alte permise aditionale inainte de a va inlocui vechiul sistem septic cu unul nou.