Casele la tara: ce ar trebui sa luati in considerare cand cumparati una

A avea o casa la tara este un vis pentru multi dintre noi. Sa scapam de poluare si de stilul de viata agitat al orasului este o idee destul de atragatoare. Dar care pot fi cateva dintre capcanele unei asemenea mutari? Iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le luati in considerare:
Ce fel de cale de acces exista pentru a ajunge la proprietate? Dumneavoastra si vizitatorii dumneavoastra trebuie sa conduceti mult timp pe drum de tara neasfaltat? Daca da, va convine acest lucru? Vor face fata masinile dumneavoastra conditiilor de drum sau va trebui sa achizitionati altele? Modalitatea de acces este importanta cand luati in calcul si posibilitatea ca va trebui sa angajati oameni sa vina sa faca reparatii la casa sau la facilitati.
Ce fel de sursa de apa exista? Unele case de la tara au acces la reteaua de apa a oraselor; canalizare este si ea inclusa, nu va faceti griji. Alte case sunt alimentate cu apa de la fantana. Ar trebui sa chemati in inspector sa verifice conditiile si starea fantanii. Cea mai grava situatie ar fi in cazul in care s-ar putea sa va vedeti nevoit sa carati apa de la fantana comunala sau sa va sapati propria fantana. Daca planuiti sa va sapati fantana, asigurati-va ca va impartiti bugetul astfel incat sa acoperiti si acea cheltuiala, pentru ca unele fantani pot fi destul de scumpe.

Apele reziduale si deseurile umane sunt o alta problema. Majoritatea caselor de la tara depind de fose septice, in ciuda faptului ca unele case sunt suficient de aproape de oras pentru a se racorda la reteaua locala de canalizare. Din nou, este important sa chemati un inspector sa verifice sistemul septic. Inlocuirea unei astfel de fose poate fi destul de costisitoare, dar gama extrem de diversa. La o simpla cautare pe Google, pentru fose septice apar aproximativ 379000 rezultate. In ultimul an (2008) numarul celor care comercializeaza acest produs a crescut considerabil. Gama de modele este extrem de variata, la fel si materialele din care sunt fabricate aceste produse. O persoana neavizata este bulversata de multitudinea de informatii de cele mai multe ori contradictorii si cu caracter comercial si de aceea este indicat sa cereti sfatul unui specialist pentru a va indruma.
Exista curent electric si telefon in zona in care intentionati sa va mutati? Unele case la tara sunt destul de departe amplasate. Daca vreti electricitate, calculati si costul instalarii cablurilor la noua dumneavoastra casa. Unii proprietari de case la tara se bazeaza pe panouri solare si generatoare pe baza de propan pentru a avea electricitate. Trebuie sa va hotarati care varianta este mai buna pentru dumneavoastra.

In final, asigurati-va ca hotarele proprietatii sunt clar marcate. De multe ori, la tara hotarele sunt destul de vagi. Oamenii pot asuma ca un hotar este intr-un anumit loc din cauza utilizarii istorice a pamantului de catre comunitate, cand in realitate hotarele sunt diferite.
Atat timp cat luati in considerare toate aceste aspecte si va este foarte clar in ceea ce va bagati, atunci ar trebui sa va bucurati cu adevarat de noua dumneavoastra casa la tara, departe de poluarea orasului si zgomotele unei vieti agitate. Un adevarat vis.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu